Denemarken Dk

TERUG NAAR LANDKAART
Landen Wit 04 Dk

Aanbod

Iconen Service
NAAR DE THEMA PAGINA AANBOD

Arbeidsmarktinformatie

Het Ministerie van Onderwijs heeft the Youth Database (Ungedatabasen) ontwikkeld: een database met informatie over jongeren tussen de 15 en 29 jaar in relatie tot hun status in het onderwijs en de arbeidsmarkt. Deze data is beschikbaar voor de gemeentelijke loopbaanbegeleidingsinstanties voor jongeren (Den kommunale Ungeindsats) en baancentra om hen te ondersteunen in hun werk met jongeren en jongvolwassenen. Ook wordt de data verstrekt aan het departement van statistiek van het Ministerie van Onderwijs. Onderwijsinstellingen zijn verplicht om informatie te rapporteren aan de Youth Database wanneer ze jongeren toelaten tot hun opleidingen voor minimaal drie maanden. Dit is ook het geval als er een hoge kans is op uitval en wanneer jongeren uitvallen of hun diploma behalen.

Het nationale loopbaanbegeleidingsportaal the Education Guide (UddannelsesGuiden) is gericht op jongeren en volwassenen, zodat zij geïnformeerde keuzes kunnen maken over opleiding, training en hun loopbaan.  Zie ‘Instrumenten en tools’ voor meer informatie hierover. 

NAAR DE THEMA PAGINA ARBEIDSMARKTINFORMATIE
Icoon Arbeidsmarktinformatie

Beleid & Organisatie

Iconen Governance
NAAR DE THEMAPAGINA BELEID & ORGANISATIE

Financiering

NAAR DE THEMAPAGINA FINANCIERING

Iconen Funding

Instrumenten & Tools

Icoon Instrumenten En Tools
NAAR DE THEMAPAGINA INSTRUMENTEN & TOOLS

Kwaliteit

De Deense vereniging ‘The Joint Council for Associations for Educational and Vocational Guidance’ (Fællesrådet for foreninger for Uddannelses- og Erhvervsvejledning, FUE) heeft in Denemarken ‘Principles for Ethics in Educational and Vocational Guidance’ geschreven. Alle Deense loopbaanbegeleiders die lid zijn van een Deense vereniging voor loopbaanbegeleiding worden gestimuleerd om volgens deze ethische principes te werken. FUE was de Deense overkoepelende organisatie voor verenigingen voor loopbaanbegeleiding, maar is opgeheven in 2012.

NAAR DE THEMAPAGINA AANBOD

Icoon Kwaliteit

Onderzoek & Innovatie

Icoon Onderzoek En Innovatie
NAAR DE THEMAPAGINA ONDERZOEK & INNOVATIE

Professionalisering

NAAR DE THEMAPAGINA PROFESSIONALISERING

Icoon Professionalisering

Technologie

Iconen Ict

eGuidance (eVejledning) is opgezet in 2011 en biedt individuele en persoonlijke loopbaanbegeleiding aan voor iedereen via verschillende digitale communicatiekanalen: chat, telefoon, email, webinars en sociale media. eGuidance is zowel overdag als in de avonden en weekenden bereikbaar voor vragen. Zie hier voor meer informatie over eGuidance.

NAAR DE THEMAPAGINA TECHNOLOGIE

Toegankelijkheid

Er zijn wettelijke richtlijnen voor het organiseren van loopbaandiensten. In 2014 is de wet veranderd zodat studenten, waarvan wordt gedacht dat zij niet klaar zijn voor hoger secundair onderwijs, loopbaanbegeleiding krijgen. Dit kan in groepsvorm of individueel. Alle andere studenten krijgen loopbaanbegeleiding in de vorm van klassikale loopbaanbegeleidingsactiviteiten. Als dat relevant is moeten loopbaanprofessionals studenten doorverwijzen naar het nationale loopbaanbegeleidingsportaal the Education Guide (UddannelsesGuiden) en eGuidance (eVejledning)

NAAR DE THEMAPAGINA TOEGANKELIJKHEID

Icoon Toegankelijkheid