Kroatië Hr

In Kroatië worden loopbaanbegeleiding verstrekt aan alle burgers die studeren, werken, werkloos zijn of van loopbaan willen veranderen. De overheid biedt gratis diensten aan ter ondersteuning van een leven lang leren en loopbaanontwikkeling.

Laatst bijgewerkt: december 2023

TERUG NAAR LANDKAART
Landen Wit 14 Hr

Aanbod

Iconen Service
NAAR DE THEMAPAGINA AANBOD

Arbeidsmarktinformatie

De Kroatische publieke dienst voor arbeidsbemiddeling (Hrvatski Zavod Za Zapošljavanj (HZZ)) biedt data, trends en verwachtingen over de arbeidsmarkt.

Study in Croatia is de officiële bron van informatie over hoger onderwijs in Kroatië en is bedoeld voor toekomstige internationale studenten en leraren en hoger onderwijsinstellingen die opzoek zijn naar nieuwe academische partners. Het portaal geeft een overzicht van het hoger onderwijs systeem in Kroatië, praktische informatie over aanmelding, het studentenleven, visa, studenten services en algemene informatie over Kroatië. Het portaal promoot Kroatië als een aantrekkelijke bestemming om te studeren voor internationale studenten. Het Ministerie van Wetenschap en Onderwijs en het Agentschap voor Mobiliteit en EU programma’s (Agencija Za Mobilnost I Programe EU (AMPEU)) coördineren dit initiatief.

NAAR DE THEMAPAGINA ARBEIDSMARKTINFORMATIE

Icoon Arbeidsmarktinformatie

Beleid & Organisatie

Iconen Service
NAAR DE THEMAPAGINA BELEID & ORGANISATIE

Financiering

Meer informatie volgt.

NAAR DE THEMAPAGINA FINANCIERING

Iconen Funding

Instrumenten & Tools

Icoon Instrumenten En Tools

Zie ‘Arbeidsmarktinformatie’ voor een portaal met meer informatie over het hoger onderwijs systeem in Kroatië.

NAAR DE THEMAPAGINA INSTRUMENTEN & TOOLS

Kwaliteit

De nationale strategie voor levenslange loopbaanontwikkeling voor de periode 2016-2020 (Strategija Cjeloživotnog Profesionalnog Usmjeravanja I Razvoja Karijere U Republici Hrvatskoj 2016-2020) schetst verschillende principes die de basis vormen voor de uitvoering van levenslange loopbaanondersteuning in Kroatië: onafhankelijkheid, onpartijdigheid, gelijke kansen, beschikbaarheid, toegankelijkheid en gegevensbescherming.

NAAR DE THEMAPAGINA KWALITEIT

Icoon Kwaliteit

Onderzoek & Innovatie

Icoon Onderzoek En Innovatie
NAAR DE THEMAPAGINA ONDERZOEK & INNOVATIE

Professionalisering

Kroatië voorziet momenteel niet in onderwijs voor loopbaanbegeleiders in het hoger onderwijs, zoals specifieke studieprogramma’s voor loopbaanbegeleiding of specifieke programma’s voor professionalisering. Loopbaanprofessionals in het onderwijs en de arbeidsmarkt hebben een universitair diploma in relevante discipline (zoals psychologie, maatschappelijk werk of pedagogie) met een aanvullende beroepsopleiding. Als ze hierna gaan werken in de arbeidsmarktsector, sluiten ze deze opleiding af met een examen in levenslange loopbaanbegeleiding. Als professionals werkzaam willen worden in de onderwijssector, doen ze examen in onderwijs.

Om loopbaanprofessionals de mogelijkheden te bieden voor verdere professionele ontwikkeling heeft Euroguidance Kroatië sinds 2013 een programma voor professionele ontwikkeling (Uvod U Profesionalno Usmjeravanje). Meer dan 450 schoolpsychologen, pedagogen en leerkrachten hebben inmiddels aan het programma deelgenomen.

.

NAAR DE THEMAPAGINA PROFESSIONALISERING

Icoon Professionalisering

Technologie

Iconen Ict

Zie ‘Arbeidsmarktinformatie’ voor een portaal met meer informatie over het hoger onderwijs systeem in Kroatië.

NAAR DE THEMAPAGINA TECHNOLOGIE

Toegankelijkheid

In Kroatië worden diensten voor levenslange loopbaanondersteuning, loopbaanadvies en voorlichting verstrekt aan alle burgers die studeren, werken, werkloos zijn of van loopbaan willen veranderen. De overheid biedt gratis diensten aan ter ondersteuning van een leven lang leren en loopbaanontwikkeling.

NAAR DE THEMAPAGINA TOEGANKELIJKHEID

Icoon Toegankelijkheid