Finland Fi

TERUG NAAR LANDKAART
Landen Wit 07 Fi

Aanbod

Iconen Service
NAAR DE THEMA PAGINA AANBOD

Arbeidsmarktinformatie

NAAR DE THEMA PAGINA ARBEIDSMARKTINFORMATIE
Icoon Arbeidsmarktinformatie

Beleid & Organisatie

Iconen Governance
NAAR DE THEMA PAGINA BELEID EN ORGANISATIE

Financiering

NAAR DE THEMA PAGINA FINANCIERING
Iconen Funding

Kwaliteit

Icoon Kwaliteit
NAAR DE THEMA PAGINA KWALITEIT

Instrumenten & Tools

ePerusheets is een online platform voor het faciliteren van digitale ontwikkeling en publicatie van kwalificaties en curricula op lokaal niveau. Het biedt tools aan om duidelijk te maken welke leerpaden er beschikbaar zijn om kwalificaties te behalen.

Zie ‘Arbeidsmarktinformatie’ voor verschillende platforms met onderwijs- en arbeidsmarktinformatie.

NAAR DE THEMA PAGINA INSTRUMENTEN & TOOLS

Icoon Instrumenten En Tools

Onderzoek & Innovatie

Icoon Onderzoek En Innovatie
NAAR DE THEMA PAGINA ONDERZOEK & INNOVATIE

Professionalisering

NAAR DE THEMA PAGINA PROFESSIONALISERING

Icoon Professionalisering

Technologie

Iconen Ict

Loopbaanbegeleiding in Finland gebruikt steeds meer online-diensten. Dit is naar aanleiding van de nationale strategische doelen om loopbaanbegeleiding meer toegankelijk te maken voor alle doelgroepen. Door middel van online-diensten hebben ze immers toegang tot loopbaanbegeleiding op de tijd, plaats en manier die voor de gebruiker het best uitkomt. Zie ‘Arbeidsmarktinformatie’ voor verschillende platforms met onderwijs- en arbeidsmarktinformatie. De platforms zijn voornamelijk beschikbaar in het Fins en Zweeds en soms ook in het Engels.

NAAR DE THEMA PAGINA TECHNOLOGIE

Toegankelijkheid

Er zijn zeventig One-Stop Shop Guidance centra (Ohjaamo) in Finland die jongeren onder dertig jaar gratis laagdrempelig informatie en loopbaanbegeleiding bieden. Ze bieden hulp bij verschillende zaken die met je eigen leven te maken hebben, zoals studeren, werk vinden, huisvesting en welzijn. Een One-Stop Guidance centrum zorgt bijvoorbeeld niet direct voor een appartement of sociale bijstand, maar je krijgt wel veel informatie en ondersteuning bij het aanvragen hiervan. De diensten zijn afgestemd op de behoeften van de cliënten en het doel is om de jongere bij te staan en te ondersteunen totdat er een meer duurzame of permanente oplossing is gevonden. De diensten die worden aangeboden door de One-Stop Guidance centra en de professionals die in de centra werken, verschillen enigszins per plaats.

NAAR DE THEMAPAGINA TOEGANKELIJKHEID

Icoon Toegankelijkheid