Hongarije Hu

TERUG NAAR LANDKAART
Landen Wit 10 Hu

Aanbod

Iconen Service
NAAR DE THEMAPAGINA AANBOD

Arbeidsmarktinformatie

Zie ‘Instrumenten en Tools’ voor meer informatie over een portaal voor loopbaanbegeleiding.

NAAR DE THEMAPAGINA ARBEIDSMARKTINFORMATIE

Icoon Arbeidsmarktinformatie

Beleid & Organisatie

Iconen Governance
NAAR DE THEMAPAGINA BELEID & ORGANISATIE

Financiering

In het Hongaarse overheidsbudget zijn er geen standaard budgetten beschikbaar voor loopbaanondersteuning. Voor sommige activiteiten zijn subsidies vanuit de openbare diensten voor arbeidsvoorziening of het onderwijssysteem. Andere diensten zijn op project basis (vaak het European Social Fund) en bieden alleen tijdelijk beschikbaar diensten aan.

NAAR DE THEMAPAGINA FINANCIERING

Iconen Funding

Instrumenten & Tools

Icoon Instrumenten En Tools

In 2010 is een nationaal portaal voor loopbaanbegeleiding online gegaan. Recentelijk is deze verder ontwikkeld en sinds 2020 is deze beschikbaar onder de naam Pályaorientációs Portál.

NAAR DE THEMAPAGINA INSTRUMENTEN & TOOLS

Kwaliteit

Op dit moment zijn er geen eenduidige ethische richtlijnen voor loopbaanprofessionals, maar de eerste stappen worden gezet om zo’n protocol te ontwikkelen. Er zijn wel masterprogramma’s die mensen opleiden tot loopbaanprofessional (zie ‘Professionalisering’).

NAAR DE THEMAPAGINA KWALITEIT

Icoon Kwaliteit

Onderzoek & Innovatie

Icoon Onderzoek En Innovatie

Er is geen systematische monitoring of evaluatie van loopbaanprogramma’s. Wel zijn een paar studies uitgevoerd rondom loopbaanondersteuning in Hongarije in de afgelopen jaren.

NAAR DE THEMAPAGINA ONDERZOEK & INNOVATIE

Professionalisering

In Hongarije gaat de training van loopbaanprofessionals in het hoger onderwijs meer dan twintig jaar terug: in 1992 richtte de voorganger van de Szent István University een opleidingsprogramma voor loopbaanprofessionals op.

Op dit moment is er in Hongarije een masterprogramma in Human Resource Counseling van 120 ECTS. Theorie en praktijk zijn evenredig verdeeld in het curriculum. Theoriecursussen hebben als doel om kennis te ontwikkelen gerelateerd aan psychologie, de arbeidsmarkt en carrière planning. Praktijkcursussen en veldwerk geven studenten de kans om vaardigheden te oefenen die belangrijk zijn voor het vak van een loopbaanbegeleider, zoals communicatie en het oplossen van problemen en conflicten.

Op dit moment bieden vijf universiteit in Hongarije de master Human Resource Counselling aan: Szent István UniversityUniversity of PécsUniversity of DebrecenUniversity of Eszterhazy en Eötvös Loránd University. Deze universiteiten hebben een consortium ontwikkeld en bieden – afhankelijk van de instelling – een focus aan op human resources, economie of loopbaanbegeleiding.

NAAR DE THEMAPAGINA PROFESSIONALISERING

Icoon Professionalisering

Technologie

Iconen Ict
NAAR DE THEMAPAGINA TECHNOLOGIE

Toegankelijkheid

Loopbaanbegeleidings-, advies- en voorlichtingsdiensten zijn in Hongarije beschikbaar voor alle burgers die studeren, werken of werkloos zijn. Die diensten van de overheidsinstanties en hun branche kantoren zijn gratis en ondersteunen leven lang leren en loopbaanontwikkeling. Er is geen uniform systeem van loopbaanbegeleiding in Hongarije, maar verschillende dienstverleners op lokaal en regionaal niveau bieden loopbaanbegeleiding aan binnen het onderwijs en de arbeidsmarkt.

NAAR DE THEMAPAGINA TOEGANKELIJKHEID

Icoon Toegankelijkheid